Hyundai toont groene ambities 2 oktober 2018

Hyundai toont groene ambities

Hyundai profileert zich nadrukkelijk als een van de duurzaamste automerken ter wereld. Die groene ambities zullen volop te zien zijn op de Autosalon van Parijs (4-14 oktober). Daar showt Hyundai zijn complete milieuvriendelijke gamma met onder meer de nieuwe Hyundai KONA Electric en de nieuwe waterstofauto NEXO. Een ander hoogtepunt op de Hyundai-stand in Parijs is de wereldpremière van de i30 Fastback N.

Hyundai behoort inmiddels tot de meest innovatieve en groene autofabrikanten ter wereld. In totaal lanceert Hyundai de komende jaren maar liefst veertien groene modellen. Rond 2025 moet dat aantal zijn gegroeid tot achttien.

Momenteel telt de elektrische familie van Hyundai inmiddels vijf uiteenlopende groene modellen: de drie zero emissie-auto’s KONA Electric, IONIQ Electric en NEXO (alle drie met 4 procent bijtelling) en de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid. De laatste twee combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. Alle vijf duurzame modellen zullen te zien zijn op de Hyundai-stand in Parijs.

Aanbod duurzame auto’s verder verbreden

‘Binnen drie jaar is Hyundai uitgegroeid tot de marktleider wat betreft de verkoop van duurzame auto’s’, zegt Ki-Sang Lee, Senior Vice President Hyundai Eco Technology Center, R&D Division. ‘We investeren flink in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, met als doel ons aanbod duurzame auto’s in de toekomst verder te kunnen verbreden. Bovendien geloven we in de toekomst van brandstofceltechnologie. Onze waterstofauto Hyundai NEXO is daarvan een goed voorbeeld.’

Hyundai toont in Parijs zijn nieuwste modellen en initiatieven onder de noemer ‘Hyundai Motor Studio Paris’. Daarbij onderscheidt Hyundai drie gebieden: Future Mobility, High Performance en Design. Deze drie gebieden weerspiegelen de Europese merkstrategie van Hyundai die gebaseerd is op pijlers Zekerheid, Vooruitgang en Prestaties.

Behalve de ecomodellen van Hyundai (Future Mobility) trekt nog een auto de aandacht in Parijs: de i30 Fastback N (High Performance). Na de Hyundai i30 N hatchback is dit het tweede ultrasportieve model dat onder de vlag van Hyundai N – het high-performance-label van Hyundai – in Europa wordt uitgebracht. De N-modellen van Hyundai N zijn geïnspireerd op het succes van Hyundai in het FIA World Rally Championship en het internationale Touring Car Racing (TCR). De N-versies zijn ontworpen in Korea en ontwikkeld en getest op de Nürburgring in Duitsland, waar Hyundai’s Europese testcentrum is gevestigd.

HomeHyundaiNieuwsHyundai toont groene ambities