Nissan onthult zijn nieuwe Formula E-auto in racetenue

Deelname aan ABB FIA Formula E Championship 2018-2019
Nissan onthult zijn nieuwe Formula E-auto in racetenue

  • Nieuwe Formula E-auto heeft meer vermogen en een groter bereik
  • Deelname perfecte manier om Nissan Intelligent Mobility te promoten
  • Samenwerking met partner Renault om optimaal te profiteren van aanwezige expertise en technologie
  • Kleurenschema ontworpen door Nissans Global Design-team in Japan

Nissan neemt deel aan ABB FIA Formula E-kampioenschap 2018-2019 en onthult tijdens de Autosalon van Genève 2018 zijn nieuwste wapen waarmee om het kampioenschap wordt gestreden.

Op de afgelopen Tokyo Motor Show maakte Nissan – wereldwijd de grootste fabrikant van emissievrije voertuigen – bekend dat het deelneemt aan het vijfde seizoen van het ABB FIA Formula E-kampioenschap. Dat zal in december van start gaan.

Op de Autosalon van Genève onthulde Nissan vandaag de Formula E-auto in racetenue met een voorlopig kleurschema. De auto is uitgerust met opvallende, nieuwe aerodynamische voorzieningen en een geheel nieuwe batterij en aandrijflijn. Het kleurenschema van Nissans Formula E-auto is ontworpen door Nissans Global Design-team in Japan.

‘Op het eerste gezicht deed de nieuwe Formula E-auto ons designteam denken aan een supersonische vogel in volle vlucht’, zegt Alfonso Albaisa, senior vice president global design van Nissan. ‘Die eerste reactie van ons team leidde tot een ontwerp dat de indruk geeft dat de auto zich losmaakt van weerstand en zwaartekracht. Formula E-auto’s zijn vrijwel geluidloos en kunnen enorm snel accelereren. Daarom lieten we ons inspireren door Doppler voor het design van het kleurenschema. De combinatie van de geluidsgolven van het Doppler-effect en de energie die vrijkomt bij een supersone knal inspireerde ons voor deze “viering van EV Racing”!’

Meer vermogen en grotere actieradius

De nieuwe Formula E-auto heeft meer vermogen en een groter bereik. Daardoor is de noodzaak vervallen om halverwege de race van auto te wisselen – zoals in de eerste vier seizoenen van het kampioenschap gebeurde.

‘Nissan is trots op zijn reputatie als innovator in de wereld van elektrische mobiliteit met de Nissan LEAF. Dat model heeft wereldwijd al meer dan vier miljard kilometer emissievrij afgelegd*. En nu willen wij onze EV-kennis toepassen in de autosport, zegt Jose Munoz, Chief Performance Officer, Nissan Motor Co., Ltd. ‘De nieuwe Formula E-auto tonen we hier voor het eerst aan het publiek en we zijn trots op het kleurenschema van de auto. Dit kampioenschap is een belangrijke testomgeving om onze EV-techniek verder te ontwikkelen. Het feit dat de races in het centrum van grote steden over de gehele wereld worden verreden, maakt onze deelname een perfecte manier om onze filosofie Nissan Intelligent Mobility uit te dragen.’

Nissan Intelligent Mobility is een strategie met een nieuwe kijk op auto rijden, aandrijving en integratie van automobiliteit in de samenleving.

Expertise van partner Renault

Aan de onthulling van Nissans nieuwe Formula E-auto zijn vele maanden van ontwikkeling voorafgegaan. En dat gaat verder in de voorbereiding op het racedebuut.

Nissan werkt samen met partner Renault om optimaal gebruik te maken van de aanwezige expertise en de ontwikkelde techniek. Dat past in het streven van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi om met samenwerking en optimalisatie van synergie de concurrentiekracht te vergroten.

‘Nissan neemt heel veel expertise mee naar het circuit dankzij de ervaring met EV-technologie op de openbare weg’, aldus Michael Carcamo, global motorsport director, Nissan. ‘De strijd in het FIA Formula E-kampioenschap wordt steeds heviger en we kijken uit naar de unieke technologische uitdagingen die ons te wachten staan. We betreden het kampioenschap met gelijke kansen, want elke fabrikant die dit seizoen deelneemt aan Formula E doet dat met een geheel nieuwe combinatie van auto, batterij en aandrijflijn.’

Seizoen vijf van het ABB FIA Formula E-kampioenschap wordt naar verwachting verreden in grote wereldsteden als Hong Kong, Berlijn, Zürich, Rome en New York. De nieuwe auto, die komend seizoen debuteert, zal drie seizoen niet worden gewijzigd. Meer informatie over Nissans debuut in Formula E, over de teamstructuur, de coureurs, de techniek, technische en marketingpartners, wordt later dit jaar bekendgemaakt.

*Totaal gebaseerd op schattingen van Nissans Global Data Center (GDC). De totale door Nissans LEAF wereldwijd afgelegde afstand is een aanname gebaseerd op gegevens die zijn verzameld door LEAFs die zijn geregistreerd via NissanConnect EV – dat is ongeveer 50 procent van het aantal wereldwijd verkochte exemplaren.