Duurzaamste dealerschap

Energieneutrale showroom en werkplaats Purmerend

Na ruim een jaar bouwen opende Peter Ursem eind 2018 in Purmerend een modern pand van 2000 m2 dat volledig in het kader staat van erkend duurzaam. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen, is overal led-verlichting geplaatst en zijn er laadpunten voor elektrische auto’s. Als specialist op het gebied van elektrische en hybride auto’s is duurzaamheid de enige optie voor Peter Ursem. Dit komt ook terug in het nieuwe onderkomen.

De nieuwe showroom en werkplaats voorzien zichzelf voor 80% van het jaarlijkse stroomverbruik op een duurzame manier. Dit wordt bereikt door energie op te wekken met 370 zonnepanelen, en dit op te slaan in een 45 kWh batterij. Hiermee kan het pand de nacht overbruggen. Zo branden lampen in de avond op deze batterij en niet op het netstroom. De batterij bestaat uit vier accupakketten die afkomstig zijn van hybride voertuigen. Zo hebben de accu’s een waardig tweede leven gekregen. Deze unieke, innovatie en vooral duurzame oplossing is nog nooit eerder toegepast binnen een autodealer.

Daarnaast is het pand gebouwd met volledig klimaat neutrale materialen, zoals 100% gerecycled hout (FSC), elektrische verwarming/koeling en een toegekende RVO-groenverklaring. Daarnaast kunnen elektrische- en hybride voertuigen door middel van een bi-directionele laadpaal als ‘mini-grid’ functioneren zodra de vraag naar elektriciteit groot is.

Alle vestigingen van Peter Ursem zijn erkend duurzaam.

HomeDuurzaamste dealerschap