Nissan Ariya – De volledig elektrische coupé crossover

Een nieuw tijdperk

Eind 2021 staat hij in de showroom, de nieuwe elektrische crossover van Nissan. De nieuwe Nissan Ariya is de zuiverste uitdrukking van Intelligente Mobiliteit van Nissan.

ARIYA is de adembenemende nieuwe belichaming van de nieuwe visie van Nissan. Een enkele horizontale lijn vervangt een wirwar aan contouren. Smalle LED-koplampen verlichten ‘s nachts uw weg en zijn overdag onzichtbaar. De finishing touch? Een nieuwe verlichte badge.

Onverwachte sensatie

De vierwielaangedreven Nissan Ariya-uitvoeringen met twee elektromotoren zijn voorzien van Nissans meest geavanceerde vierwielaandrijvingstechnologie, e-4ORCE. Behalve het optimaliseren van de koppelverdeling tussen voor en achter verdeelt het systeem ook de remkracht individueel over de vier wielen. Dat levert een bochtgedrag op waarbij de auto volledig de bedoelingen van de bestuurder volgt, met minimale stuurcorrecties.

Met de keuze uit een 63 kWh batterij en 87 kWh batterij en twee- of vierwielaandrijving is de keuze aan u wat betreft het bereik. De 87kWh batterij heeft een bereik tot 500 kilometer en de 63 kWh batterij tot 360 kilometer. Daarnaast heeft de Ariya een trekvermogen van 1.500 kg. Uniek in zijn klasse.

Een volledig nieuwe uitstraling

Het design is het eerste Nissan Intelligent Mobility ‘touchpoint’ van de Nissan Ariya en onderstreept een nieuwe invulling van Nissans designfilosofie. Deze filosofie is gebaseerd op wat Nissan Tijdloos Japans Futurisme noemt. Het wordt gekenmerkt door een onderscheidende Japanse benadering die modern, eenvoudig en toch krachtig is. De ontwerpers kozen voor een straksexy en naadloos design om zo te communiceren hoe een elektrische auto samen met zijn geavanceerde rijeigenschappen een nieuw ervaring biedt als het gaat om design, functionaliteit en bezit.

Het nieuw vormgegeven Nissan-merklogo is prominent in het midden van het aerodynamische schild geplaatst. Het is een stralende en scherpe vorm dankzij de 20 LED’s waaruit het logo bestaat. Het nieuwe merklogo staat voor de passie en toewijding die Nissan heeft voor innovatie, door conventionele oplossingen kritisch te benaderen.

Het interieur van de Ariya is efficiënt en comfortabel ontworpen. In plaats van een traditioneel auto-interieur lijkt het interieur van de Ariya meer op een strakke café-lounge in een ruimteschip. De Ariya biedt een van de ruimste interieurs in zijn klasse.

Eind 2021 in de showroom

Registreer uw interesse en wordt als eerste op de hoogte gehouden van ontwikkelingen:

Nissan Ariya

HomeNissan Ariya – De volledig elektrische coupé crossover